Antirefleksni sloj

Antirefleksno sloj na korekcijskih lečah zmanjša odboje in poveča prepustnost vidne svetlobe. Učinek je manj bleščanja in čistejša slika. Vse organske korekcijske leče iz OKM laboratorija so površinsko zaščitene z visoko obstojnim trdim slojem (hard coat).

Izdelujemo različne, izjemno odporne antirefleksne sloje: TOPcoat-zeleni odsev, IONcoat-zeleni odsev ,modni IONcoatFC z minmalnim odsevom modro-vijolične barve, Clear AR-brezbarvni antirefleks, zaščitni BLUEcutUV, ki obenem ščiti pred modro in UV svetlobo, priporoča se pri delu na ekranih različnih sodobnih naprav (pametni telefoni, tablice, ekrani, TV, PC, Led žarnice), ki sevajo modro svetlobo. Le-ta moti tvorbo hormona melatonina ter tako negativno vpliva na našo biološko uro in ritem spanja.


BLUEcut sestavljata: 

Blue-AR na sprednji strani ščiti pred modro svetlobo (LED) 
Odbije 10-20% modre svetlobe, r (≈400-500nm) = 10-20%
UV-AR sloj na notranji strani leče pa ščiti pred odbojem UV svetlobe v oko: r (UV)< 5.0%

 

 

Vsi OKMovi antirefleksni sloji vsebujejo antistatično komponento in super hodrofobni sloj, ki naredi površino leče gladko, odbija vodo, maščobe in umazanijo ter omogoča lažje čiščenje in daljšo obstojnost leče.  

Kombinacija nanosov nudi optimalni optični, kakovostni in estetski učinek korekcijske leče. 

Karakteristike

Vgradnja leč z antirefleksnim nanosom: Izredno gladka površina leče s antirefleksnim nanosom je zaščitena s posebnim slojem, ki poskrbi za dobro oprijemljivost nalepk čepka za brušenje in omogoča nemoteno obdelavo leče ter se po zaključku vgradnje preprosto odstrani.

Garancija

specifikacije_sloji.pngNa antirefleksne sloje nanesene na Rx leče, nudimo 2 leti garancije. Ob nakupu
Rx leč uporabnik prejme »AR garancijsko kartico«, ki mu za navedeno obdobje (ob ustreznem in skrbnem ravnanju) jamči popolno brezhibnost antirefleksnega sloja. V kolikor bi uporabnik v garancijskem obdobju kljub skrbnemu ravnanju na antirefleksnem sloju zaznal kakršnokoli napako ali poškodbo, mu ob predložitvi »AR garancijske kartice« reklamiran par leč nadomestimo z novim. »AR garancijo« je moč uveljavljati le ob predložitvi ustrezne garancijske kartice, na kateri je natisnjen tudi datum začetka veljavnosti garancije.