Vrhunska tehnologija

Najsodobnejši Seiko-Epson kalkulacijski software in Free-Form tehnologija nam omogočata izdelavo najbolj optimalno personalizirane leče doslej, s čimer zadostimo vsem kriterijem individualnosti. S pomočjo personaliziranih podatkov o uporabniku in očalnem okvirju refrakcijski učinek leče optimiziramo tako, da je ta popolnoma prilagojen vizualni strategiji posameznika po principu kompenziranja SPH-CYL in prizmatične napake.
Slednje pomeni zmožnost ugoditve še tako zahtevnim uporabnikovim potrebam in preferencam, optičnim in estetskim. Personaliziran design nudi uporabniku sliko visoke resolucije v obeh meridianih, tako v sferičnem kot tudi v toričnem, optična funkcionalnost leče pa je razširjena na njeno celotno površino. Individualizacija pomeni dodano vrednost ne le v optičnem, pač pa tudi v trendovskem smislu. Z domala neomejenimi možnostmi izbire očalnih okvirjev bo sledenje modnim smernicam najpreprostejše doslej.

Free-form tehnologija je sodoben, inovativen računalniško voden proces  oblikovanja notranje površine korekcijskih leč. Pomeni popolnoma nov pristop in veliko spremembo pri izdelavi korekcijskih leč.
S free-form opremo je mogoče izdelati leče z natančnostjo manj kot 0.05 dioptrije, medtem ko klasičen način z orodji dopušča natančnost do +/- 0.12 dioptrije.

Free-form oprema in vrhunski računalniški program omogoča izdelavo številnih novih dizajnov leč. Topografija površine ni omejena na zgolj dva sferična meridiana, temveč so možnosti neomejene.  

V OKM smo med prvimi sledili visoki tehnologiji in se ponašamo z bogato tradicijo, izkušnjami in inovativnostjo na področju free-form-a, kar nam priznavajo vsi, ki poznajo področje.


Na ta način dosedaj izdelujemo:

  • Klasične enožariščne leče
  • InLogic progresivne leče. Progresivna površina je na notranji strani leče. S premikom progresivne krivine na notranjo stran leče so se razširila polja za daljavo, bližino in kanal progresiva, zmanjšale so se optične aberacije.
  • Astoric  enožariščne notranje asferične in atorične leče, kjer je vsak meridian cilindra asferičen. Rezultat je izboljšana ostrina in mnogo širša optična aktivnost, ker so optične aberacije odpravljene.
  •  AsSport enožariščne notranje asferične in atorične leče višje bazne krivine, kjer je vsak meridian cilindra asferičen. Rezultat je izboljšana ostrina in mnogo širša optična aktivnost, ker so optične aberacije odpravljene.